Idén is az ELTE a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény

2022.04.07.
Idén is az ELTE a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény
2022-ben is nőtt az ELTE-re  felvételizők száma. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet idén 15 610 felvételiző jelölte meg első helyen, ez az intézmény csaknem négy évszázados történetében is rekordnak számít.

A jelentkezők közel 16%-a jelölte meg az ELTE-t első helyen: a 15 610 első helyes jelentkezés 7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Az idei évben is folytatódott a Gazdaságtudományi Karra jelentkezők számának dinamikus növekedése, a tavalyihoz képest több mint 700-zal többen jelölték meg első helyen a kart. Az adatok alapján nőtt az érdeklődés a bölcsészettudományi képzések iránt is, az egyetem karai közül idén a Bölcsészettudományi Kar volt a legnépszerűbb. A Társadalomtudományi Kar és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar képzéseit is egyre többen választják, a tavalyi évhez képest közel 10%-kal többen jelentkeztek a Természettudományi Karra is. Az ELTE pedagógusképző szakjain (Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ, Tanító- és Óvóképző Kar, Tanárképző Központ) együttesen nőttek a jelentkezési számok. Az Informatikai Karon is folytatódott az elmúlt években tapasztalt bővülő tendencia: a tavalyi 1505 után idén 1553 diák jelölte meg a kart az első helyen. 

Az ELTE köszönetet mond mindazoknak, akik jelentkezésükkel megtisztelték az Egyetemet, amely az új felvételizők számára is biztosítani fogja az értékek szolgálatában álló világszínvonalú tudás és a piacképes diploma megszerzésének lehetőségét.

Forrás: elte.hu