Idén is a BTK-ról indult útjára a KEK

Telt házas megnyitóval vette kezdetét a hatodik alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája az ELTE BTK-n. Tizenhat egyetem futsalcsapata mérte össze erejét az ELTE és a BEAC által szervezett tornán, 2015. március 6–7. között, a cheerleaderek II. országos bajnokságával egybekötött, remek hangulatú kétnapos eseményen 42 mérkőzést játszottak le a csapatok az ELTE lágymányosi sportcsarnokában. A torna döntőjében, lelkes és nagyhangú közel 500 fős közönség előtt a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Kolozsvári „Góbék“ csapata mérkőzött meg egymással. Izgalmas meccsen 2-0-ra nyertek a marosvásárhelyiek. Az ELTE NSZK csapata a hatodik helyet szerezte meg.

A megnyitón csütörtökön Nyilasi Tibor, a  Ferencváros legendás labdarúgója köszöntötte a több mint 120 fős hallgatóságot. Az ELTE részéről Karácsony András, a BEAC elnöke, míg az egyetemi sportszövetség részéről Kiss Ádám elnök úr üdvözölte a megjelent sportolókat.   

A tornán először vettek részt a Brassói Transilvania Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem sportoló hallgatói. Idén is részt vett a címvédő, háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy, Kolozsvárról két csapat is harcba szállt, ahogy a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem és a Csiki Sapienta csapata is. Révkomáromból (Felvidék) a Selye János Egyetem, Szabadkáról (Vajdaság) a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról (Kárpátalja) pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola hallgatói mérkőztek meg a tornán. A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai rúgták a bőrt a VI. KEK-en.

A torna fő célkitűzése volt, hogy a KEK idejére szervezett gyűjtés után a szervezők minél több sportszert küldhessenek az erdélyi Tusnádfürdőn működő Szent László Gyermekotthon gyermekeinek. Az adománygyűjtés rendkívül sikeres volt, a támogatók (például az MLSZ nevében Nyilasi Tibor volt focista, aki egy zsák labdát és egyéb ajándékcsomagokat adott át), de a versengő csapatok is kivették a részüket az adakozásból.


Bővebben olvashat a kupa eseményeiről a KEK honlapján.

2015.03.13.