Humor, irónia, komikum spanyolul

2019.12.03.
Humor, irónia, komikum spanyolul
Az ELTE BTK Latin-Amerika Kutatóközpontja november 27-29. között nemzetközi tudományos műhelysorozatot tartott „Humor, ironía, comicidad en el mundo hispánico” címmel. Az előadók három intenzív napon keresztül másfél órás blokkokban közelítették meg a témát a legkülönbözőbb - irodalmi, nyelvészeti, didaktikai, fordítástudományi - szempontokból. 

A nemzetközi tudományos találkozónak kilenc előadója és mintegy negyven résztvevője - legtöbbjük a Spanyol Tanszék hallgatója - volt. Az elismert kutatók Julio Prieto, Celina Manzoni, Giuseppe Gatti, Pablo Martínez Menéndez és Ludmila Barbero Spanyolországból, Argentínából, Németországból, Olaszországból érkeztek előadást tartani. Rajtuk kívül a Tanszék oktatói - Kutasy Mercédesz, Balázs-Piri Péter és Sara Toro Ballesteros - valamint fiatal kutatók, doktoranduszok szerepeltek a programban.

A kiemelt meghívott vendég Ángel Simón spanyol drámaíró, rendező, színész volt, aki két színházi műhelyt tartott és november 27-én este a budapesti Cervantes Intézetben egy Csehov-monológot adott elő nagy sikerrel.

A rendezvényt az EMMI, budapesti Cervantes Intézet és a Spanyol Nagykövetség támogatta.

Részletes program