Humántudományi kutatások járvány idején

Humántudományi kutatások járvány idején
10/22

2020. október 22.

ONLINE

10/22

2020. október 22. -

ONLINE


A járvány okozta veszélyhelyzet hatása a humán(tudományi) kutatásokra címmel szervez online konferenciát az MTA–ELTE „Lendület” Lingvális Artikuláció Kutatócsoport és az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Tématerületi Kiválósági Programjának támogatásával.

A konferenciára olyan kutatók, valamint kutatást végző vagy tervező egyetemi hallgatók, doktoranduszok jelentkezését várják, akik számára a járvány okozta veszélyhelyzet nehézséget támaszt(ott) a kutatásaik lefolytatásában. A diskurzus célja az, hogy a különböző területeken kutatómunkát végző szakemberek megismerjék és megvitassák egymás megoldási javaslatait. Az új nézőpontok új lehetőségeket nyithatnak az esetleg elakadt kutatásokban, akár új módszertani alapokra helyezve azokat.

Jelentkezni lehet e-mailben a marko.alexandra@btk.elte.hu e-mail-címen a következők feltüntetésével:

  • a részvétel típusa: előadóként; kerekasztal/panel szervezőjeként; hallgatóságként
  • az előadó(k) vagy résztvevő neve, affiliációja és e-mail-címe
  • az előadás vagy a szervezett kerekasztal/panel címe
  • az előadás vagy a szervezett kerekasztal/panel rövid (legfeljebb féloldalas) összefoglalója

A jelentkezés határideje: 2020. szeptember 22. A jelentkezések elfogadásáról és a konferencia programjáról 2020. október 6-ig értesítjük a résztvevőket. A konferencián nincs részvételi díj.

Kérjük, hogy a kerekasztalok/panelek résztvevői egy közös jelentkezést küldjenek, minden résztvevő/felszólaló nevének és adatainak feltüntetésével. A visszajelzést a kerekasztal/panel főszervezőjének küldjük.

A konferencia szervezői:
Markó Alexandra (ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet, MTA–ELTE „Lendület” Lingvális Artikuláció Kutatócsoport)
Bodó Csanád (ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet)
Csapó Tamás Gábor (BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék, MTA–ELTE „Lendület” Lingvális Artikuláció Kutatócsoport)
Deme Andrea (ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet, MTA–ELTE „Lendület” Lingvális Artikuláció Kutatócsoport)
Gráczi Tekla Etelka (Nyelvtudományi Intézet, MTA–ELTE „Lendület” Lingvális Artikuláció Kutatócsoport)
Juhász Kornélia (ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskola)

Weboldal