Hibrid formában folytatódik a szemeszter

2021.11.22.
Hibrid formában folytatódik a szemeszter
Az előadásokat online formában kell megtartani, a szemináriumok személyes jelenléttel folytatódhatnak. Visszavonásig módosultak az egyetemi eseményekre vonatkozó szabályok is.

A IX/2021. sz. (XI. 19.) Dékáni Utasítás alapján 2021. november 22-től a vizsgaidőszak végéig hallgatói létszámtól függetlenül az előadásokat Neptunintegrált online platformon (Teams, Canvas, Moodle stb.) szükséges megtartani, kizárólag aszinkron formában. Az előadásokat szükséges rögzíteni és a vizsgaidőszak utolsó vizsgaalkalmáig a hallgatók számára hozzáférhetővé kell tenni. A szemináriumokra továbbra is a jelenléti oktatás szabályai vonatkoznak.

November 22-től visszavonásig az egyetemi rendezvényekre vonatkozó szabályok is módosulnak. A nem oktatáshoz, kutatáshoz kapcsolódó közösségi eseményeket további rendelkezésig el kell halasztani. A már meghirdetett konferenciák, workshopok, tudományos rendezvények esetében javasolt az online formára történő áttérés. Amennyiben ez nem megoldható, a rendezvények szakmai programjai a távolságtartás szabályainak és a járványügyi védelmi intézkedések betartásával további intézkedésig megtarthatók, ám tekintettel a kockázatokra, a rendezvényekhez kapcsolódó fogadásokat, kávészüneteket és egyéb közösségi eseményeket nem lehet megtartani.

Doktori védések jelenléti vagy online formában szervezhetők, de a védéseket követő fogadásokat további intézkedésig nem lehet megtartani.

Nyomatékosan felhívjuk mindenki figyelmét az ELTE JOKT mindenkori rendelkezéseinek betartására, a helyes maszkhasználatra, valamint koronavírusra utaló tünetek esetén az Egyetemtől való távolmaradásra.