Határok és határátlépések

Határok és határátlépések
02/26 - 02/27

2021. február 26. - 2021. február 27.

ONLINE

02/26 - 02/27

2021. február 26. - 2021. február 27.

ONLINE


Hallgatói konferencia az ELTE Eötvös Collegium Magyar műhelyének szervezésében. 

A konferenciára olyan alap-, mester-, osztatlan tanári, valamint doktori képzésben résztvevő hallgatók jelentlezését várják, akik irodalomtudománnyal, kultúratudománnyal, nyelvtudománnyal, valamint ezek határterületeivel foglalkoznak. A rendezvény célkitűzése, hogy az egyes diszciplínákban elmélyülő hallgatók találkozhassanak a saját témájukhoz közelálló kutatásokkal, valamint, hogy párbeszédet teremtsen az egyes tudományterületek között, érdekes kutatási szempontoknak, kérdéseknek teret adva.

A magyar nyelvű előadásokat a következő területekről várják:
irodalomelmélet – filológia – textológia, irodalom és interpretáció, irodalom mint a kultúrák találkozási területe (pl. színháztudomány, fordítástudomány stb.), valamint nyelvelmélet és nyelvfilozófia, nyelvtörténet, leíró nyelvészet és funkcionalitás, nyelvtudomány és alkalmazási lehetőségei, továbbá magyarnyelv- és irodalomoktatás módszertana.

Jelentkezni az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével, valamint egy 2000-2500 leütés terjedelmű absztrakttal lehet, amelyet szintén az űrlapon kell feltölteni.
Jelentkezési határidő: 2021. január 17. (vasárnap) éjfél.

További információ a hataratlepesek.ejc@gmail.com címen kérhető

Facebook