Harlov Melinda David M. Abshire-díjas

Az Atelier Európai Historiográfia és Társadalomtudományok Tanszék másodéves doktorandusz hallgatója nyerte el a rangos David M. Abshire-díjat. Az elismerést az Egyesült Államokban működő Center for the Study of Presidency and Congress (CSPC) alapította.


Harlov Melinda is részt vesz abban a nemzetközi ösztöndíj-programban, amelynek során külföldi diákok ismerhetik meg az amerikai politikai rendszer különböző szegmenseit. A CSPC egy évig tartó, mentorrendszerben működő programjában a kiválasztott hallgatók az őszi és a tavaszi szemeszterben Washingtonban részt vesznek egy konferencián, az év zárásaként pedig egy 8-15 oldalas tanulmányt írnak kutatásukról. 

Harlov Melinda David M. Abshire-díjjal elismert dolgozatában („Understanding Cultural Policy via Text Comparison: Analysis of the United States National Historic Preservation Act of 1966 in Connection with the Venice Charter of 1964”) a Velencei Chartát hasonlította össze a National Historic Preservation Act-tel: a közel félévszázados dokumentumok meghatározó irányvonalakat fogalmaznak meg az épített örökség védelméről az Atlanti-óceán két partján. Harlov Melinda fő kutatási területe az épített kulturális világörökség jelensége nemzetközi és hazai szinten, a nemzetközi intézkedések megvalósítása lokális esetekben.

A Center for the Study of Presidency and Congress (CSPC) 1965-ben létrejött független, non-profit szervezet, melynek célja az amerikai elnök és a kongresszus munkájának történeti kutatása, valamint oktatási programok megvalósítása, mellyel a főiskolai és egyetemi hallgatók és a kongresszus tagjainak együttműködését segítik elő, és a köztisztviselői hivatást népszerűsítik. 

2015.04.07.