Hamar Imre a kínai televízióban

2017.09.15.
Hamar Imre a kínai televízióban
Hamar Imre egyetemi tanárt, nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettest, az ELTE Konfuciusz Intézetének igazgatóját a kínai CCTV legnézettebb műsorába, a Voice című beszélgetőműsorba kérték fel vendégnek.

A Tv-program 2012-ben indult, és jelenleg nagyjából 100 milliós nézettségnek örvend, műsorvezetője Sa Beining, Kína egyik legnépszerűbb televíziós személyisége. A Voice az Egy Övezet, Egy Út politika alapján nem csak kínai színészeket, akadémikusokat, sportolókat, művészeket kér fel egy-egy rész vendégszereplőjének, hanem külföldön is forgat olyan tudósokkal, politikusokkal és hírességekkel, akik nem pusztán hazájukban, de Kínában is meghatározó személyiségeknek számítanak. Korábban olyan vendégek is szerepeltek benne, mint Vilmos herceg vagy Bear Grylls.

A produkció stábja 2017. szeptember 5-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemre érkezett, hogy az Aula Magnában felvegyék a műsor anyagát. A műsor szerkesztőinek választása azért esett az ELTE professzorára, mert Hamar Imre a sinológia nemzetközi szaktekintélye: az európai és hazai sinológia egyik legfőbb kutatója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Távol-Keleti és a Konfuciusz Intézetének igazgatója, az Egy Övezet, Egy Út Kutatóközpont vezetője és 2017. augusztus 1-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi ügyeinek rektorhelyettese. A műsor felvételén Hamar professzor szólt arról, hogyan lett sinológus, bemutatta életpályáját, karrierjét és az Egy Övezet, Egy Út Kutatóközpontot is. A show-n a nézők tettek fel neki kérdéseket.  A beszélgetés 2017. október 6-án 18.00-kor lesz látható a CCTV1 Voice című műsorában.