Gyimesi Zsuzsanna kitüntetése

2018.12.18.
Gyimesi Zsuzsanna kitüntetése
2018. december 6-án Valerij Platonov, a budapesti Orosz Kulturális Központ főigazgatója a központ fennállásának 45. évfordulójára rendezett ünnepségen érdemérmeket nyújtott át öt olyan személyiségnek, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a magyar-orosz kulturális kapcsolatok ápolásáért. 

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója, Kiss János, a Győri Balett igazgatója és Posta György, Tokaj város polgármestere mellett az ELTE BTK Ruszisztikai Kutatási és Módszertani Központ vezetője, Dr. Gyimesi Zsuzsanna is átvehette a megtisztelő kitüntetést, amely „A barátságért és együttműködésért” nevet viseli.

Az ünnepségre a budapesti Orosz Kulturális Központ fennállásának 45 éves évfordulója alkalmából került sor. A rendezvényt a központ főigazgatója, Valerij Platonov nyitotta meg, majd köszöntő beszédet mondott Vlagyimir Szergejev, az Orosz Föderáció magyarországi nagykövete és Schőberl Márton, a KÜM kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára.

Az orosz nyelv magyarországi népszerűsítéséért dicsérő oklevélben részesült többek között Kárpáti György, az ELTE BTK Szláv Intézet nyugalmazott oktatója és kitűnő szinkrontolmács, valamint Kozma András fordító és dramaturg is, aki valamikor az ELTE BTK-n szerzett diplomát.

Forrás: Russtudies