Fókuszban az uráli nyelvek

2020.02.07.
Fókuszban az uráli nyelvek
Január 27. és február 1. között az ELTE Bölcsészettudományi Kara adott otthont a 8. Winter School of Finno-Ugric Studies-nak.

A rendezvény a COPIUS (Communities of Practice in the Uralic Studies) elnevezésű Erasmus+ együttműködés kertében valósult meg, melyben Európai Unió 7 országának 9 egyeteme vesz részt. A téli egyetemen a diákok délelőttönként egy uráli nyelvet tanultak (a komi-permjákot F. Gulyás Nikolett és Vaszilij Jepanov anyanyelvi beszélő segítségével), délután pedig az uráli nyelvekkel kapcsolatos elméleti/módszertani workshopokon vettek részt.

A workshopok témája idén a nyelvtipológia  (F. Gulyás Nikolett, Asztalos Erika és Horváth Laura vezetésével), illetve a törökségi nyelvekkel való kontaktushatások (Czentnár András vezetésével) voltak. A programot a szombati kollokvium zárta, melyen a résztvevő diákok a saját kutatásaikat mutathatták be. A kemény munka mellett a szórakozásra is helyet kapott: közös vacsorával, városnéző túrával, és zenés, táncos esttel is várták a résztvevőket.

Forrás: facebook

8. Winter School of Finno-Ugric Studies

8. Winter School of Finno-Ugric Studies

0

/

0

0

/

0