Esztétika - Mi végre?

Esztétika - Mi végre?
05/14

2021. május 14. 14:00 - 22:00

ONLINE

05/14

2021. május 14. 14:00 - 22:00

ONLINE


Idén is megtartja hagyományos hallgatói konferenciáját az ELTE Esztétika Tanszék.

Az esemény első részében a hallgatók mutatják be kutatásaikat az esztétika és hantológia fogalmai mentén. Az előadások után az ELTE Esztétika Doktori Programjának első- és másodéves hallgatói egy kerekasztal beszélgetés keretében járják körül az esztétika láthatóságának és hathatóságának kérdéseit. A közvetlen dialógus folyamán olyan témákat érintenek, mint a kritikai gondolkodásmód beépítése a mindennapokba, a társadalmi felelősségvállalás, a tudásátadás és az akadémiai nyelvezet kérdése, illetve az esztétika gyakorlati arca, a tudományos munka során szerzett tapasztalatok hasznosítása más területeken.

A rendezvény utolsó  programja a Poszthumanizmusok és poszthumán esztétikai stratégiák című beszélgetés, mely során a résztvevők felelevenítik, mi teszi a poszthumanizmust aktuálissá és meghatározó kortárs kultúratudományos irányzattá, ennek megfelelően számos, a poszthumanizmust alapvetően érintő kérdést vitatnak meg. A Poli-p nevű csoport tagjai, Bartha Ádám irodalmár, Horváth Márk esztéta, filozófus, Nemes Z. Márió költő, kritikus, esztéta, a tanszék adjunktusa, és Szapora Márk esztéta bemutatják a tanszéken folyó poszthumanizmushoz kapcsolódó munkát, részletesen reflektálnak a Helikon poszthumanizmus számára, továbbá A poszthumanizmus változatai című kötet létrejöttére, valamint a Poli-p különböző terveire.

A részletes program a vonatkozó Facebook eseményben olvasható, a konferenciához az alábbi Zoom linken lehet csatlakozni.