ELTE Szemle 2024

ELTE Szemle 2024
05/01 - 05/03

2024. május 01. - 2024. május 03.

Itt és Most Színház és Közösségi Tér (1092 Budapest, Ráday utca 18.)

05/01 - 05/03

2024. május 01. - 2024. május 03.

Itt és Most Színház és Közösségi Tér (1092 Budapest, Ráday utca 18.)


Több mint ötven, az elmúlt pár évben készült hallgatói rövidfilm, állásbörzék, kerekasztal-beszélgetés a zsűrivel és Alumni blokk is színesíti az első ELTE Szemle programkínálatát.  

Az május 1-től 3-ig tartó esemény az Itt és Most Közösségi Térben és a Puskin Moziban zajlik majd. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt filmeket egy BEST OF vetítés keretében május 3-án 18 órakor a Puskinban lehet megtekinteni.

A jelenlegi hallgatók összesen közel tízórányi filmjét magába foglaló versenyprogram mellett az ELTE Filmtanszékének mesterszakos hallgatói által összeállított Alumni blokkban a nézők megtekinthetik a tanszék korábbi hallgatóinak munkáit is.

A vetítéseken kívül izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek az érdeklődők. Május 2-án az állásbörzés kerekasztal-beszélgetéseken szó lesz a filmipar elméleti és gyakorlati tengelyén elhelyezkedő különböző szakmákról, illetve a magyar független filmgyártás helyzetéről is. Az állásbörzéken részt vesz többek közt Petrányi Viktória producer, a Proton Cinema társalapítója, Rév Dániel a Cinema Niche-től, Varga Dénes, a Filmhu főszerkesztője, valamint Sümeghy Claudia, a Juno 11 társalapítója.

Szintén május 2-án, 17:45-kor kezdődik a zsűri kerekasztal-beszélgetése, ahol a Szemle öt zsűritagja, Kis Hajni, Szimler Bálint, Walters Lili, Paczolay Zsófi és Lehr Juhász Péter fogják mindenekelőtt lerántani a leplet a BEST OF blokkban szereplő filmekről, majd mesélnek a zsűrizés tapasztalatairól, szempontjairól, illetve a BEST OF-ban helyet kapó fiatal alkotókat kérdezik filmjeikről.

Május 3-án, a Puskinban esedékes BEST OF vetítést követően, a szervezők szeretettel várnak mindenkit az ELTE Szemle Afterére az ELTE BTK Könyvtár Klubjának teraszhelységére, amely mindössze pár perc sétára található a Puskintól.

Teljes program
Facebook esemény