ELTE-s siker a pekingi téli olimpiai játékokon

2022.02.07.
ELTE-s siker a pekingi téli olimpiai játékokon
A rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagjaként bronzérmes lett Jászapáti Petra, az ELTE BTK germanisztika szakos hallgatója.

Petra a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázás első női világkupagyőztese összesen négy számban lép jégre a pekingi téli olimpiai játékokon. A BTK hallgatója fontos szerepet játszott a kvóták megszerzésében, az őszi kvalifikációs világkupa-sorozaton a legjobb magyar női versenyző volt.

„A diploma mindig jól jön, afféle B-terv a sportkarrier mellett, ami megnyugvást ad. A sportkarrier véges, de az egyetemi végzettség egy életre meghatározhatja a sorsomat, és azt, ahogyan élni fogok” – hangsúlyozta az Unisportnak adott korábbi interjújában.

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület tagja már az óvodában megtanult görkorcsolyázni, nyolc évesen kezdett gyorskorcsolyázni. A tréningeken mindig bal lábára csatolja fel a korcsolyát, célja, hogy minden alkalommal kihozza magából a maximumot. Példaképe a nagymamája, filmekkel és sorozatokkal kapcsolódik ki. Petra a korcsolya mellett kiegészítő sportként kerékpározik is, 2020-ban a pályakerékpáros országos bajnokságon aranyérmes volt.

Fotó: Jászapáti Petra, Lehotzky István

Forrás: elte.hu