ELTE BTK Kari Innovációs Díj 2023

2023.09.27.
ELTE BTK Kari Innovációs Díj 2023
Az ELTE Bölcsészettudományi Kara az idén is meghirdeti a Kari Innovációs Díj pályázatot, amelynek átadására a kari ünnepen kerül sor. A pályázat meghirdetésével a Kar célja az innovációs kultúra terjesztése a munkatársai körében, másrészt olyan innovatív kutatási és oktatási projektek és módszerek támogatása, amelyek előmozdítják a társadalmi és gazdasági innovációban való közreműködést.

A nyertes kiválasztásánál fontos szerepet játszik a bölcsészettudományi eredményen alapuló ötlet, projekt(terv) újszerűsége, innovációtartalma és gyakorlati hasznosíthatósága, megvalósíthatósága. A hasznosulás és piacképesség nem feltétlenül és kizárólag gazdasági hasznot jelent, a társadalmi elfogadottság és hasznosíthatóság egyaránt fontos és értékelendő kimenet, szűrő feltétel, a társadalom egészének vagy valamely csoportjának jólétét kimutathatóan növelve ezáltal. 

A díjra a Kar minden oktató-kutató munkatársa nyújthat be pályázatot. A pályázat feltétele, hogy az innovációs tartalom bölcsészettudományi eredményekre épüljön, továbbá a pályázatnak nem kizárólag a tudományos kutatást, hanem annak potenciális hasznosíthatóságát is be kell mutatnia. A pályáztató nem megvalósult ötleteket vár, hanem ötletterveket megvalósíthatósági tervvel. Az ötlet célozhatja a társadalmi innovációt, de irányulhat természettudományos vagy mérnöki innovációs területre is, azaz integrálódhat ún. STEM projektekbe.

A díj odaítélésében a Kari Vezetés mellett részt vesz az ELTE Innovációs Központja is. A díjátadásra a novemberi kari ünnepen kerül sor, a nyertes az oklevélen kívül az Innovációs Központ szakmai támogatásában részesül az ötlete megvalósításához.

A pályázati határidő: 2023. október 18. 

A pályázat benyújtásának módja

A pályázati anyagot a pályázati űrlapon keresztül lehet beküldeni, ide tölthető fel az ötletterv a megvalósíthatósági tervvel, illetve az adatkezelési nyilatkozat is. Az űrlap itt található.

A pályázati anyag összeállításához ITT talál segítséget.

Az innováció fogalmáról, a kari innovációs kezdeményezésekről és máshol megvalósult jó gyakorlatokról az alábbi oldalon oldalon olvashat.

További információt a tuddh@btk.elte.hu címen kaphat.

Űrlap
Adatkezelési nyilatkozat