Előre a múltba // Előadói lehetőség a IV. a Dimenziók konferencián

2020.01.10.
Előre a múltba // Előadói lehetőség a IV. a Dimenziók konferencián
Az elmúlt évek sikeres „Dimenziók” konferenciáit követően 2020-ban ismét közös konferenciát szervez az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszéke és az ELTE TTK Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszéke és a Magyar Földrajzi Múzeum. Az Előre a múltba. Tér — Idő — Történelem (TIT)  című eseményre január 31-ig lehet jelentkezni, a szervezők doktoranduszok kutatási témáit is várják.

A Dimenziók Műhely IV. konferenciájának a témája az idő, a történelmi idő és a társadalmak időfogalmának változása. A konferencia célkeresztjében ezúttal az egyes történelmi korszakokban és földrajzi dimenziókban megfigyelhető múlt- és jövőképek, illetve a jelen különféle értelmezései állnak. A szervezők várnak minden olyan előadást, amely a történeti-társadalmi tér és idő problémáját járja körül a társadalom- és természettudományok kutatásai, módszerei és eszközei segítségével.A konferencia előadásai az eddigi hagyományoknak megfelelően tanulmánykötetben jelennek meg 2021-ben. 

A konferencia helyszíne: ELTE Bölcsészettudományi Kar Múzeum körúti épülete (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.)

A konferencia időpontja: 2020. május 7-8.

A jelentkezés feltétele egy minimum 1000 maximum 2000 karakter terjedelmű absztraktjának elküldése dimenziok.konferencia@gmail.com e-mail címre. Határidő: 2020. január 31. éjfélig

Szinopszis

Teljes pályázati kiírás

Jelentkezési lap