Életvezetési támogatás

2019.04.18.
Életvezetési támogatás
A ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó ingyenes pszichológiai tanácsadását bármelyik karról igénybe vehetik a hazai és külföldi hallgatók, 2015 novemberétől pedig az országban elsőként az egyetemi dolgozók számára is elérhetővé vált a pszichológiai tanácsadás a Tanácsadóban, amely az összegyetemi feladatok koordinálását és a kari tanácsadók szakmai támogatását biztosítja.

Az Életvezetési Tanácsadó pszichológusai a hallgatókat jellemzően a fiatal felnőttkorral kapcsolatos nehézségekkel kapcsolatban várják: ilyen a családról való leválás, az önállósodás, párkapcsolati elköteleződés, a pályaválasztási és karrierválasztással kapcsolatos nehézségek, vagy tanulási, vizsgadrukk- és stresszproblémák. A krízist indukáló helyzetek – családtag betegsége vagy elvesztése – mellett a diszfunkcionális családi működés és párkapcsolati problémák, abúzusok is olyan fontos kérdések, melyekkel kapcsolatban a Tanácsadó segítséget nyújt. Ezek mellett az egyetemista korosztályt is érintő testkép- és identitászavarokkal, valamint a kapunyitási pánikhoz kapcsolódó kérdésekkel is gyakran keresik fel a szakembereket. Az idegen nyelvű képzéseken tanuló hallgatók az ország-váltásból adódó kulturális nehézségekkel is segítséget kaphatnak.

A szolgáltatás természtesen a frissen felvett hallgatók számára is elérhető, akik már a gólyatáborokban és az orientációs napokon is találkozhatnak a szakemberekkel.

Az életvezetési tanácsadásra a lenti e-mail címen lehet jelentkezni: a regisztrációs lap kitöltése után az Életvezetési Tanácsadó szakemberei felveszik a kapcsolatot a klienssel. A jelentkezők az időpont-egyeztetés után egy jellemzően 1-6 alkalmas, pszichológussal történő tanácsadáson vehetnek részt.

A szolgáltatás az ELTE polgárai számára ingyenes.

Elérhetőség:

Honlap
Facebook