ECHO – A civilizált természet

ECHO – A civilizált természet
02/02 - 02/03

2024. február 02. - 2024. február 03.

Hamarosan

02/02 - 02/03

2024. február 02. - 2024. február 03.

Hamarosan


Az ELTE Esztétika Tanszékén működő RCANE környezetesztétikai kutatócsoport szervezésében és az ott folyó „Környezetesztétikai perspektívák” című kutatási program támogatásával második alkalommal rendezik meg az ECHO konferenciát, amelyre a humántudományok, a művészet és a társadalomtudományok területéről egyaránt várják a jelentkező előadókat.

A 2021-es Vadon – város – virtuális valóság: környezetesztétikai közelítések című e-konferencia, valamint a 2023. őszén megrendezett ECHO – A természet esztétikai megközelítése című konferencia folytatásaként megvalósuló kétnapos program célja, hogy a nemzetközi szinten meghatározó és progresszív esztétikai ágazat, a környezetesztétika itthon is egyre nagyobb teret kapjon.

Az irányzat törekvései közül a 2024-es ECHO konferencia a természet civilizált és civilizációs megközelítési módjai körüli kérdésekre fókuszál. A tematika magában foglalja a természethez való társadalmilag érett hozzáállás lehetőségének témáját, saját értékeinek előtérbe helyezését, valamint a reflektálási lehetőséget a fejlődés jegyében az emberiség évezredei alatt véghezvitt ökológiailag káros gyakorlatok és hierarchizáló tendenciák motivációira.

A tudományos szekció felhívása
Művészeti panel