DARIAH Workshop a Karon

DARIAH Workshop a Karon
11/10

2017. november 10.

ELTE BTK Szekfű Gyula Könyvtár

11/10

2017. november 10. -

ELTE BTK Szekfű Gyula Könyvtár


A DARIAH a világ talán legnagyobb nemzetközi digitális bölcsészeti infrastruktúrát nyújtó szervezete: küldetése, hogy a bölcsészettudományok területén dolgozó kutatók számára segítséget nyújtson a legmodernebb számítástechnikai eszközök és módszerek megismeréséhez, alkalmazásához.

A DARIAH Humanities at Scale projektje az Európai Kutatási Térségen belül regionális csomópontok létrejöttét támogatja, hogy összeurópai szinten segítse a regionális kutatások láthatóságát és a nemzetközi együttműködést.

Az ELTE Digitális Bölcsészet Központ a DARIAH támogatásával közép európai együttműködést kezdeményez, melynek keretei között november 10-én 10 és 17 óra között a Kar Történeti Intézetének Szekfű Gyula Könyvtárában nyilvános workshopot szervez.

Az ülésen Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország digitális bölcsészeti szakértői, vezető intézményeinek képviselői beszélnek a helyi/térségi digitális bölcsészeti együttműködésekről, az intézményrendszerről, jó gyakorlatokról, valamint a határokon átívelő együttműködési lehetőségekről és a nemzetközi infrastruktúra előnyeiről.


Időpont: 2017. november 10., 10:00-17:00 

Helyszín: ELTE BTK Történeti Intézet, Szekfű Gyula Könyvtár (1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8. I. em. 115-117.) 

Részletes program