Conflict/Contact Zone

Conflict/Contact Zone
05/06

2016. május 06.

Fuga, Budapesti Építészeti Központ

05/06

2016. május 06. -

Fuga, Budapesti Építészeti Központ


A Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Conflict Zone Projekt c. kihelyezett párhuzamos előadássorozatának hetedik és egyben záró előadása várja az érdeklődőket. 

A beszélgetés az elmúlt félév kiértékeléséről fog szólni, amely egyszerre szolgál információként az előadásokat egészében, valamint csak részben követők számára. A kontaktus zóna fogalmát Szarka László vetette fel előadásában, ami egy olyan interpretációra adott lehetőséget, ami szerint a konfliktus és kontaktus nem ellentmondás, hanem olykor az érem mindkét oldala. 

Beszélgetők: 

  • György Péter, egyetemi tanár, ELTE BTK Művészeltelméleti és Médiakutatási Intézet
György Péter (1954) magyar esztéta, médiakutató, egyetemi tanár. Az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója, az ELTE BTK Média és Kommunikáció tanszékének tanára, a Conflict Zone Projekt alapítója. Kutatási területe a 20-21. századi magyar művészettörténet, a kortárs művészetelmélet és gyakorlata, illetve az új média kulturális összefüggései. 
  • Krekó Péter, politológus, szociálpszichológus, Political Capital
Krekó Péter (1980) politológus és szociálpszichológus. A Political Capital munkatársaként elsősorban projekt koordinátor, valamint attitűdelemzéssel és szélsőséges-kutatással foglalkozik. Az ELTE Társadalom- és Neveléspszichológia tanszékének egyetemi adjunktusa, szociálpszichológiai és politikai pszichológiai kurzusok oktatója. Doktori kutatási témája az összeesküvés-elméletek szociálpszichológiája.
  • Krug Emília, riporter, újságíró, ATV
Krug Emília (1983) Minőségi Újságírásért- és Szegő Tamás-díjas újságíró, a 168 Óra szerkesztője, az ATV műsorvezetője. Az ELTE BTK magyar-kommunikáció szakán végzett, egyetemistaként kezdett újságírással foglalkozni, fő érdeklődési köre a magyar bel- és pártpolitika, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok bemutatása. A hazai menekültválság idején tudósított a pályaudvarokról, ott volt a Bicskén csapdába esett „menekültvonaton”. Ezen írásai bekerültek a tavalyi, Színházak éjszakáján tartott, „Menekülök velük én is” című felolvasóest anyagai közé.
  • Süveges Gréta, projektvezető, Conflict Zone Projekt
Süveges Gréta (1992) Az ELTE BTK orosz-judaisztika szakán végezte el alapszakos, majd a Jeruzsálemi Héber Egyetemen Israel Studies mestertanulmányait. Jelenleg a Conflict Zone Projekt vezetője. Kutatási fókusza a konfliktus zónák művészeti megjelenése és kortárs művészeti intézményrendszereik társadalmi és urbánus kontextusa.

Facebook esemény

Időpont: 2016. május 6. 18:00
Helyszín: FUGA, Budapesti Építészeti Központ