Bölcsészek a társadalom szolgálatában

2022.05.03.
Bölcsészek a társadalom szolgálatában
Első alkalommal mérettették meg magukat a hallgatók a Bölcsész Ideathon nevű innovációs ötletversenyen.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kara és az ELTE Innovációs Központ szervezésében megvalósuló kétnapos verseny során a résztvevő graduális és doktorandusz hallgatók innovatív szemlélettel vizsgáltak meg társadalmi, gazdasági problémákat, majd bölcsész ismereteiket felhasználva megoldási ötleteiket projektekké formálták. A legnépszerűbb ötleteket csapatban gondolták tovább, végül egy háromfős vállalati és innovációs közegből érkező zsűri előtt prezentálták. A résztvevőket az ötletelés, a megvalósítás és az előadások készítése során a Pozi szakértő trénerei támogatták.

A csapatok végül hat ötletet dolgoztak ki, melyek közül akadt múzeumok virtuális térbe költöztetése, nyelvtanulást segítő app, érzelmi állapottól függő kultúraajánlás, utazási és nyelvtanulást újragondoló app és alternatív oktatási intézmény létrehozása is. Az első helyet végül a „Knowledge is Power / A tudás hatalom” ötlet szerezte meg.

Az ötleten dolgozó csapat egy rendhagyó társasjáték koncepcióját dolgozta ki,

mely a bölcsészet és az egyetemek világát viszi közel a játékosokhoz, izgalmas, körökre osztott stratégiai játék formájában.

A rendezvényről a szponzorok jóvoltából minden csapat értékes nyereményekkel távozott, a szakértő zsűri egyes projektek megvalósítására együttműködést ajánlott fel, a legmagasabbra értékelt csapatok tagjai pedig fejenként egy kétszemélyes wellness hétvégével gazdagodtak.

Az esemény megrendezését „Az ELTE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban.” című, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00004 számú NKFIH pályázat tette lehetővé.

Támogatók:
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
ELTE Bölcsészettudományi Kar
ELTE Innovációs Központ
Magyar Nyelvőr Alapítvány
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Média Manufaktúra Kft.
Trefort Kert Alapítvány
ELTE BTK HÖK

I. Bölcsész Ideathon

I. Bölcsész Ideathon

0

/

0

0

/

0