Beszélgetések az epigráfiáról és a nyelvészetről

Beszélgetések az epigráfiáról és a nyelvészetről
09/17

2019. szeptember 17. 16:00

1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 212

09/17

2019. szeptember 17. 16:00 -

1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 212


Az MTA-NyTI 'Lendület' Számítógépes Latin Dialektológiai Kutatócsoport szervezésében új beszélgetéssorozat indul az őszi félévben, amely az ókori feliratok és a nyelvészet témakörébe nyújt betekintést az érdeklődők számára. A sorozat első alkalmán,  2019. szeptember 17-én Olli Salomies, a Helsinki Egyetem professzora tart előadást.

Beszélgetések epigráfiáról és nyelvészetről előadássorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen az epigráfiai témájú tudományos viták kibontakozására, valamint hogy az epigráfiai szövegek mélyebb megértésének elősegítése révén a nyelvészeti kutatások előrehaladását is ösztönözze. A vitasorozat ugyanakkor hozzájárul az ókori nyelvekkel és kultúrákkal  kapcsolatos ismeretek terjesztéséhez is. A pre-román korszaktól a késő-ókorig terjedő időszakot érintő előadások a római birodalom területének kulturális és nyelvi változatosságára és a feliratos kultúra jellegzetességeire koncentrálnak. 

A beszélgetések, amelyeket az epigráfia és a nyelvészet területének nemzetközileg elismert szakértői vezetnek, nyilvánosak minden érdeklődő számára.