Beszámoló a Ruszisztika MA nyílt napjáról

2019.02.14.
Beszámoló a Ruszisztika MA nyílt napjáról
 2019. február 7-én 14 órakor került sor a Ruszisztika mesterszak hagyományos nyílt napjára, melynek célja, hogy az alapszakos hallgatók bepillantás nyerjenek a képzés struktúrájába és mindennapjaiba.

A dátum nem véletlenszerűen lett kiválasztva, hiszen egyrészt a felvételi jelentkezések leadási határidejéhez igazodik, másrészt a Tudományok Nemzetközi Napjához is, amelyet Oroszországban február 8-án tartanak, Dmitrij Mengyelejev születésnapján. Idén 185 éve született a periódusos rendszer megalkotója, maga a táblázat pedig 150 éve része a tudományos gondolkodásnak. A szervezők ezek előtt a jubileumok előtt is tisztelegtek a nyílt napon.

A nyílt nap idei koreográfia részben eltért a korábbi évek gyakorlatától, ugyanis a leendő hallgatók mellett a jelenlegieket is ellátták hasznos információkkal. A tavaszi félév minden fontos gyakorlati információját itt tudhatták meg az első- és másodévesek, így az érdeklődő alapszakosok élőben követhették az eseményeket és beleshettek a szak kulisszái mögé is. A nyílt nap izgalmas részét képezte két, külföldi utazásról szóló beszámoló. Az egyik mesterszakos hallgató az elmúlt szemesztert Kijevben töltötte részképzésen, négy további hallgató pedig rövid tanulmányúton vett részt Szentpéterváron 2018 decemberében. A résztvevők az ő élményeikből is kaptak képes-hangos ízelítőt.

A küszöbön álló félévben projektmunka is vár a hallgatókra: tudományos posztert kell készíteniük leendő szakdolgozati témájukból. Ehhez módszertani segítségként a Ruszisztikai Központ oktatói feldolgoztak három témát három különböző stílusban és ezeket bemutatták a jelenlévőknek. Jól bevált gyakorlatként a hallgatók közötti kötetlen eszmecserével zárult a program, ahol legalább annyi lényeges momentumot lehet megtudni a szakról, mint a hivatalos bemutatkozás során.

Forrás: russtudies.hu

 

A nyílt nap képei

A nyílt nap képei

0

/

0

0

/

0