Barátné Hajdu Ágnes az ENSZ-ben

2018.07.03.
Barátné Hajdu Ágnes az ENSZ-ben
A Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) International Advocacy Programja (IAP) keretében 2018. június 28-29. között szervezte meg Global Convening című eseményét.

Az eseményre a területen eredményeket felmutató 35 ország 1-1 képviselőjét hívták meg New York-ba, közöttük Barátné Hajdu Ágnest, a BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet Könyvtártudományi Tanszékének vezetőjét, az IFLA Governing Board tagját, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnökét.

A rendezvény témája az ENSZ Fenntarthatóság Fejlődés Céljaihoz és az Agenda 2030-hoz való könyvtári hozzájárulás eddigi eredményeinek bemutatása és a továbblépés lehetőségeinek feltérképezése volt egy workshop keretében. A résztvevők meglátogatták a Brooklyn Public Library-t, a New York Public Library-t és az ENSZ-t, benne a Dag Hammarskjöld Könyvtárat is; találkoztak számos ENSZ nemzeti nagykövettel, az ENSZ Magyar Állandó Misszióját Osztrovszki Lilla képviselte.

Az előadók között szerepelt Alison Smale, az ENSZ globális kommunikációért felelős főtitkárhelyettese, aki elismerően szólt a könyvtárak által az ENSZ stratégiai céljainak megvalósításához nyújtott támogatásról.

Bővebben a programról