Barátné Hajdu Ágnes a Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke és az IFLA Governing Boardjának tagja

Az IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) honlapján közzétett választási eredmények szerint, intézetünk tanszékvezetője, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének (MKE) 2015. május 6-án, az Országos Széchényi Könyvtárban tartott tisztújító küldöttgyűlésén megválasztott elnöke, Barátné dr. Hajdu Ágnes egyetemi docens az IFLA Governing Board tagja lett. Magyar nemzetiségű képviselő ilyen magas pozíciót még soha nem töltött be a szervezetben. Az IFLA Governing Board-jába 2013-ban elsőként kapott jelölést a magyar könyvtárosok közül.

Barátné Hajdu Ágnes intézetünk nemzetközi kapcsolatait is meghatározóan, hosszú ideje képviseli a könyvtártudomány és szakma érdekeit az IFLA-ban. Tíz éve tagja, 2006 és 2009 között titkára volt a Tudásmenedzsment Szekciónak, 2006-tól a szekció programjait szervező bizottságban, három konferencia megszervezésében pedig (Göteborg 2010, Helsinki 2012, Szingapúr 2013) annak elnökeként vállalt szerepet. Tudományos tevékenysége révén számos nemzetközi szervezethez kötődik (ISKO, UDC Consortium), 2010 és 2011 között tagja volt a Bill and Melinda Gates Alapítvány Tanácsadó Testületének is.

Barátné Hajdu Ágnesnek szívből gratulálunk!

 

A hír és a Governing Board további tagjainak névsora az IFLA honlapján. Az elismeréstől további információk az MKE honlapján. A Magyar Könyvtárosok Egyesületének megválasztott vezető testületének teljes névsorát és a küldöttgyűlés további eseményeinek jegyzőkönyvét az MKE oldalán olvashatjuk.

2015.06.02.