Báder Petra

2021.03.03.
Báder Petra
A Latin-Amerika Kutatóközpont és az ELTE Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszéke közös, spanyol nyelvű konferenciát szervezett, amelyen mintegy száz fiatal kutató mutatkozott be. Az esemény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Résztvevő neve: Báder Petra

Résztvevő intézete, tanszéke: Romanisztikai Intézet, Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék

Konferencia címe: III Encuentro de Jóvenes Hispanistas (Fiatal Hispanisták III. Találkozója)

Helyszíne: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Latin-Amerika Kutatóközpont—Spanyol-Nyelvi és Irodalmi Tanszék (online)

Időpontja: 2021. március 3-5.

Az online találkozó szervezésében és lebonyolításában a tanszéki oktatókon kívül (Báder Petra, Baditzné Pálvölgyi Kata, Klempáné Faix Dóra, Kutasy Mercédesz és Menczel Gabriella), óraadók (Zombory Gabriella) és doktoranduszok (Miklós Laura, Takács Lili) is segédkeztek. Emellett az ország összes spanyol tanszékének (Szegedi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem) oktatóval is együttműködtünk, ők szekcióvezetőként szerepeltek a konferencián. A konferencia programja és a rögzített előadások az alábbi oldalon érhetők el.

A Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék oktatói közül Báder Petra tartott előadást „A szubjektum megtestesülése Mario Bellatin Carta sobre los ciegos para uso de los que ven című művében” címen, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium ÚNKP-20-4 kódszámú Új Nemzeti Kiválósági Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott szakmai támogatásával készült. Az óraadók közül Zombory Gabriella tartott előadást, de a Tanszék mester- és osztatlan tanárképzéses hallgatói (Havassy Réka, Kovács Dorottya) és doktoranduszai (Illésné Weeber Ágnes, Kovács Renáta, Miklós Laura, Spisák Judit, Takács Lili, Varju Kata) is bemutatkoztak egy-egy előadással.