Az IFLA új elnöke tartott előadást a BTK-n

2021.10.11.
Az IFLA új elnöke tartott előadást a BTK-n
Az International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) következő elnökeként ismertette terveit Antonia Arahova.

Az IFLA megválasztott elnöke az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézete, valamint a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) meghívására érkezett a Bölcsészettudományi Karra  2021. október 7-én, ahol FLA: A dynamic organization open to all. My vision for the present and the future címmel tartott előadást. Előadásában kitért az IFLA strukturális modernizálására vonatkozó komplex programjára, az IFLA tagságának kiszélesítését célzó terveire, a pandémia okozta könyvtári kihívásokra, majd részletesen kifejtette az akadémiai szféra és a könyvtároshallgatók bekapcsolódásának lehetőségeit a nemzetközi szervezet munkájába.

Az oktatók, az alap- és mesterszakos hallgatók, a doktoranduszok, valamint a külső szakemberek széles körű részvételével kísért előadás után számos kérdés is elhangzott a közönség soraiból. Az oldott hangulatú, ugyanakkor tartalmas szakmai rendezvény jelentős hozzájárulást jelentett az egyetemi könyvtár- és információtudományi képzés fejlesztéséhez, valamint a nemzetközi kapcsolatépítéshez.

 

Forrás: ELTE KITI