„Az én ELTE-s történetem” prózaíró pályázat

2023.09.08.
„Az én ELTE-s történetem” prózaíró pályázat
Ismét prózaíró pályázatot hirdet az Egyetem volt és jelenlegi hallgatói számára az ELTE Online, az ELTE Alumni Központ és az ELTE Alumni Alapítvány.

Az először 2019-ben meghirdetett „Az én ELTE-s történetem” című pályázatra az Egyetem valamennyi karának – beleértve azok jogelődjeit is – egykori és mai hallgatói küldhetik be bármilyen kisprózai műfajban (novella, esszé, glossza, karcolat stb.) írt, egyetemünkkel kapcsolatos műveiket. Az egyetemi emlékekhez, élményekhez köthető írások maximális terjedelme 10 ezer leütés lehet, és akár korábban megjelent publikáció is beküldhető.

A beérkező szövegek szerkesztést követően közlésre kerülhetnek az ELTE Online magazinban és az ELTE Alumni Szervezet oldalán. A szakmai zsűri bírálata alapján a legjobb művek írói értékes nyereményben részesülnek az ELTE Alumni Alapítvány felajánlásából. Külön jutalmazzák azon pályázókat, akik már nem élő szerzők egyetemünkkel kapcsolatos írásait küldik be (szerző, cím, megjelenési hely megadásával).

A bírálóbizottság elnöksége, illetve tagjai: Bartus Dávid, az ELTE Bölcsészettudományi Kar dékánja; Mizsur Dániel, az ELTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanársegéde; Ráday Zsófia, az ELTE Online kultúra rovatának vezetője és Balogh-Kátai Judit, az Alumni Központ munkatársa. 

Az írásokat 2023. október 31-ig várják a kultura@online.elte.hu címre.

További információk