Átadták a Bolyai-ösztöndíjakat

2019.07.05.
Átadták a Bolyai-ösztöndíjakat
Az Eötvös Loránd Tudományegyetemről 24-en részesültek idén az MTA rangos támogatásában, tízen emléklapot, egy kutató pedig plakettet kapott kiemelkedően végzett munkájáért. Az elismeréseket a Bolyai-napon adták át az MTA Dísztermében.

Az 1996-ban alapított Bolyai János Kutatási Ösztöndíj a fiatal kutatókat érintő legnagyobb presztízsű ösztöndíj, mely segít a legkiválóbbaknak, hogy elinduljanak pályájukon, és végül a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket. Az MTA posztdoktoroknak kiírt támogatását idén 151-en nyerték el. Az MTA Székház Dísztermében megtartott Bolyai-napon elismerésben részesültek azok a korábbi ösztöndíjas kutatók is, akik a legeredményesebb munkát végezték a támogatás időszakában.

Az egy, két vagy három évre elnyerhető Bolyai-ösztöndíj odaítéléséről a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma dönt. A Kuratórium tagjai idén huszonkettedik alkalommal ítélték oda az ösztöndíjat, melyet idén 837 érvényesen pályázó közül 151-en nyertek el. 

Karunk oktatói közül Baditzné Pálvölgyi KataDeme AndreaEndrődi GáborEsztári RékaHoppál Krisztina KingaKuna ÁgnesVadas András és Vér Ádám részesült a kitüntetésben. 

A testület 2001–ben határozott úgy, hogy a záró kutatói jelentésükre kiemelkedő minősítést kapó ösztöndíjasoknak emléklapot adományoz, közülük a legjobbakat pedig MTA Bolyai-plakett kitüntetésben is részesíti. Ebben az évben tizenkilencedik alkalommal adták át a plaketteket és az emléklapokat. A Kuratórium 172 fő záró kutatói jelentését értékelte, közülük 80 főnek emléklapot, 14 főnek pedig plakettet is adományozott.

Emléklappal Körmendi Tamás JenőtN. Fodor Jánost és Tóth Krisztinát  jutalmazták a BTK oktatói közül.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Forrás: elte.hu