Anyanyelvünk évszázadai 8.

Anyanyelvünk évszázadai 8.
06/10

2022. június 10.

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A, 039.)

06/10

2022. június 10. -

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A, 039.)


Az ELTE Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszéke, valamint a tanszék Benkő Loránd Nyelvtörténeti Hallgatói Műhelye – az ELTE Tehetséggondozó Programjának keretében – idén is megrendezi hagyományos hallgatói konferenciáját.

A tanácskozás középpontjában a magyar nyelv története áll. A nyelv történetiségét azonban – a dimenzionális nyelvszemlélet keretében – tágabban értelmezik: a hagyományos értelemben vett nyelvtörténeti témák mellett olyan előadások is szerepelnek a programban, amelyek nyelvszemléletében az idő, a tér és a humán dimenzió közül legalább kettő megjelenik. A konferenciára magyarországi és határon túli magyar, illetve külföldi egyetemek és főiskolák BA-s, MA-s és osztatlan tanárképzésben résztvevő hallgatóit várják.

A jelentkezés feltétele egy 1000 leütéses absztrakt beadása 4–5 felhasznált szakirodalom megjelölésével. A jelentkezési űrlap az alábbi linken érhető el, az absztraktok benyújtására ugyanitt van lehetőség. Beküldési határidő: 2021. május 22.

Facebook