Alumni találkozó és kötetlen networking a Fordító- és Tolmácsképző Tanszéken

2024.04.09.
Alumni találkozó és kötetlen networking a Fordító- és Tolmácsképző Tanszéken
Az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző Tanszéke (FTT) 2024. március 20-án, a TransELTE 2024 Fordítástudományi Konferencia keretein belül harmadik alkalommal rendezte meg a Szakmai RapidRandik alumni programot, amely az ELTE Alumni Központ támogatásának köszönhetően jött létre.

A TransELTE 2024 konferencia első napjának délutánján tartott esemény vendégei a tanszékünkön végzett, a nyelvi közvetítés számos területéről érkező szakemberek voltak, akik az érdeklődőknek meséltek a jogi szakfordítás, a műfordítás, az audiovizuális fordítás és a konferenciatolmácsolás mellett a számítógépes fordítástámogatás rejtelmeiről is.

A programot 16:30-kor Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője és Barta Péter az ELTE BTK Nyelvi Közvetítés Intézetének docense nyitotta meg. A megnyitó után a hallgatóság három teremben, felváltva, 30-30 perces kötetlen beszélgetések során ismerkedhetett meg a szakmában sikeres korábbi hallgatók munkájával és tapasztalataival.

A tanszék vendégei Berki ÉvaBujdosó AndrásBusi-Szabó BernadettGáspár BenceJuhász-Koch MártaMiskovicz ÁkosNagy Levente PéterVadász LindaVarga Tibor és Veszprémi Zsófia voltak, bemutatkozásuk itt olvasható.

 Az eseményt nagy érdeklődés övezte, körülbelül 50 vendég volt jelen. A jelenlegi hallgatók mellett további alumnusok, jelenlegi doktoranduszhallgatók és más érdeklődők is lelkesen látogatták a beszélgetéseket. A látogatókat az est végén állófogadás várta, amely egészen az épület zárásáig tartott.

A beszámolót  Benedek Enikő, Sereg Judit és Szlávik Szilárd készítették, a felhasznált fotókat köszönjük az FTT mesterszakos hallgatójának Bíró Júliának, valamint Seresi Mártának, a tanszék oktatójának.

Szakmai RapidRandik a Fordító- és tolmácsképző Tanszéken

Szakmai RapidRandik a Fordító- és tolmácsképző Tanszéken

0

/

0

0

/

0