Aggregátorok napja: A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói

Aggregátorok napja: A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói
11/02

2023. november 02.

Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem (1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.)

11/02

2023. november 02. -

Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem (1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.)


A 2023. november 2-3. között megrendezésre kerülő Europeana Aggregators’ Forumhoz kapcsolódóan, több, az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszékéhez kötődő csoport szervezésében valósul meg a hazai aggregátorok nyitóeseménye "Aggregátorok napja. A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói" címmel. 

A Magyar Nemzeti Múzeum, a DigiPhil és a Forum Hungaricum által közösen szervezett rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a hazai aggregátorokkal és szolgáltatásaikkal, s kapcsolatot építhetnek a megjelent hazai közgyűjtemények tartalomszolgáltató intézményeinek képviselőivel. A téma szakértői által tartott inspiráló, kreatív és gondolatébresztő prezentációkon keresztül nemzetközi kontextusban kerül bemutatásra a hazai, illetve az európai digitális kulturális örökség és megőrzésének jelenlegi helyzete.

A délelőtt során a MuseuMap, a Magyar Nemzeti Múzeum aggregációs szolgáltatása is bemutatkozik. A 2016 óta működő portál, 2019-ben lett az Europeana akkreditált partnere, azóta aktív résztvevője az eseményeinek.

A konferencia nyelve angol. A szervezők várnak minden kulturális örökség, hazai értékek és azok digitális megőrzése, felhasználása, megosztása iránt érdeklődőt.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Határidő: október 25.

Weboldal
Facebook esemény