A Nyelvtudományi Doktori Iskola a LITHME konferenciáján

2022.07.06.
A Nyelvtudományi Doktori Iskola a LITHME konferenciáján
Második alkalommal rendezte meg a Language in the Human-Machine Era (LITHME) kutatóhálózat éves nemzetközi konferenciáját. A nyelvi és technológiai szakembereket megszólító konferencia idén végre személyes jelenléttel zajlott 2022. június 30. – július 1. között a finnországi Jyväskylä egyetemén.

A 22 országot képviselő 66 résztvevő 59 előadást, valamint egy panelbeszélgetést hallgathatott végig. Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolája idén is jelentős számú csapattal – jelenlegi hallgatókkal és alumnusokkal – vett részt az eseményen: a fordítástudományi doktori programot Benedek Enikő, Láncos Petra Lea, Mány Dániel, Seresi Márta és Ugrin Zsuzsanna képviselte, a nyelvvpedagógiai és angol alkalmazott nyelvészeti doktori programot pedig Maram Khamaiseh.

A LITHME az Európai Unió által létrehozott European Cooperation in Science and Technology (COST) egyik, 2024-ig tartó programja. A nyelvek és a modern technológia iránt érdeklődő kutatóknak, oktatóknak és phd hallgatóknak még érdemes csatlakozniuk a hálózathoz, amely a kutatók nemzetközi kapcsolatépítésén túl külföldi konferenciaszerepléseket, nyári egyetemeket és a kutatási téma szempontjából releváns ipari szereplőknél tett látogatásokat is finanszíroz.

További információk: https://lithme.eu/