A Közel-Kelet a nyugati médiában

A Közel-Kelet a nyugati médiában
04/20

2016. április 20.

Fuga, Budapesti Építészeti Központ

04/20

2016. április 20. -

Fuga, Budapesti Építészeti Központ


A Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet Conflict Zone c. kihelyezett programjának A közeli-keleti konfliktus Budapesten, "A" hetek előadássorozatának hatodik előadására kerül sor április 20-án, szerdán a Fugában.

Téma a közel-keleti konfliktus média reprezentációja és feltérképezése, a konfliktus zóna nem konfliktus zónából való megítélése, interpretálása a nemzetközi sajtóban– fókuszban a nyugat-európai média és a menekültválság európai kapuja, Görögország.

Előadók: 
  • Diseri Dóra (Berlin, Németország) 
Diseri Dóra (1986) szabadúszó újságíró, a berlini Freie Universität Nemzetközi Újságíró Kollégiumának EJF-ösztöndíjasa. 2011-ben diplomázott az ELTE esztétika-kommunikáció szakán, és öt éven át volt a Magyar Televízió Híradójának munkatársa. 2012-ben költözött ki Berlinbe DAAD-ösztöndíjasként, ahol a Humboldt Egyetemen szlavisztikát tanult. Az Újságíró Kollégiumban jelenleg a magyar kivándorlási hullámról kutat, portrésorozatot készít a Berlinben élő magyarokról, motivációikról és mindennapjaikról. 
  • Balázs Gábor (Párizs, Franciaország) 
Balázs Gábor (1977) történész, az ELTE BTK-n végzett. Jelenleg a párizsi Centre Interuniversitaire d'Etudes Hongroises (CIEH) könyvtárosa a Sorbonne Nouvelle-Paris 3 egyetemen. Írásai főleg a francia történelemről, politikáról, és a baloldal eszmetörténetéről és jelenéről szólnak.
  • Fokasz Nikosz (Athén, Görögország) 
Fokasz Nikosz (1952) szociológus, az ELTE TTK-án matematikusként végzett 1977-ben, majd 1987-ben szociológiából szerzett doktori fokozatot. Legutóbbi kutatási területei: terjedési folyamatok a médiában, társadalmi innovációk, a politikai klientúra, mint társadalmi hálózat történeti alakváltozásai, valamint az újkori Görögország politika- és társadalomtörténete.

Facebook esemény

Időpont: 2016. április 20. 18:00
Helyszín: FUGA, Budapesti Építészeti Központ (1052 Bp., Petőfi Sándor u. 5.)