A kínai asztrológia titkai

A kínai asztrológia titkai
05/12

2021. május 12. 17:00 - 18:30

ONLINE

05/12

2021. május 12. 17:00 - 18:30

ONLINE


Beszélgetést szervez az ELTE Konfuciusz Intézet az idei évben rendhagyó módon, online formában megrendezett Bölcsész Napok 2021 programsorozathoz kapcsolódóan.

Az intézet nagy sikerű előadást tartott idén márciusban, amelyen Pap Melinda az ősi kínai asztronómia és asztrológia rendszerével, kialakulásával, az ókorban és a későbbi időszakokban betöltött szerepével ismertette meg a résztevőket.  A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét vendégünk lesz Pap Melinda, aki Bakosfalvi Antóniával beszélgetve fogja más aspektusokból is megvilágítani ezt az izgalmas témakört.

Kiindulásként Bakosfalvi Antónia konkrét példákon keresztül mutatja be a kínai asztrológia mai használatát, hogy a későbbi beszélgetés során kibontakozzon ennek a komplex rendszernek a régi és új alkalmazása közötti különbség. A beszélgetés követően pedig arra is lehetőség lesz, hogy a résztvevők a témához kapcsolódó kérdéseket tegyenek fel.

Az online előadáshoz az alábbi linken lehet csatlakozni.

Dr. Pap Melinda, az ELTE BTK Távol-keleti Intézet Kínai Szakának egyetemi adjunktusa, buddhizmuskutató. Bakosfalvi Antónia a Keleti Nyelvek és Kultúrák kínai szakirányos hallgatója, a hallgatói önkormányzat érdekképviselője.

A Bölcsész Napok 2021 további programjai itt olvashatóak.

Papp Melinda márciusi elődása