Így jegyzetel(je)tek ti

2019.10.02.
Így jegyzetel(je)tek ti
Októbertől Így jegyzetel(je)tek ti címmel háromalkalmas műhelysorozatot szervez az Alkalmazott nyelvészeti tudományos diákkör.

Mit csinálok, amikor jegyzetelek? És mit kellene csinálnom? Mit lehet hasznos a jegyzetelés előtt, közben és után? Milyen jegyzetelőtípus vagyok? Milyen módszerek és technikák alkalmazhatók a jegyzetelésben?  Kevés az időm: hogyan tanuljak hatékonyan a jegyzetemből?

Az egyetemi élet elválaszthatalan velejárója a jegyzetelés, mely sokat javíthat, de ugyanannyit ronthat is a hallgatók teljesítményén. Az Alkalmazott Nyelvészeti Diákkör műhelysorozata olyan hallgatóknak segít, akik szeretnék megismerni a hatékony jegyzetelés titkát.

A műhelysorozat alkalmaira az alábbi időpontokban kerül sor:

• október 17., 17.30
• november 14., 17.30
• december 5., 17.30

A három panel egymásra épül, így javasolt az összes alkalmon való részvétel.

A műhelyfoglalkozásokat Bencze Norbert, az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskola Alkalmazott nyelvészet doktori programjának hallgatója tartja, aki évek óta foglalkozik a felsőoktatásban tanulók jegyzetelési szokásaival, illetve a jegyzeteléstechnika kérdéseivel. Mesterszakos szakdolgozatát A jegyzetelés támogatása címmel írta.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés: elte.nyelvmentor@gmail.com  Jelentkezési határidő: 2019. október 17. 12.00 A helyszínről legkésőbb október 15-ig értesítik az érdeklődőket.