AZ ELTE BTK Dékánjának felhívása a hallgatókhoz a koronavírus kapcsán

2020.09.01.
AZ ELTE BTK Dékánjának felhívása a hallgatókhoz a koronavírus kapcsán

Tisztelt Hallgató!

A koronavírus járvány terjedése és a koronavírus-fertőzöttek számának drámai növekedése miatt kérem, hogy a járványügyi előírások fokozott betartásával óvja maga, családja és környezete egészségét.
Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (továbbiakban: JOKT) 2020. február 28-án kapott felhatalmazást arra, hogy a fenntartói ágazati ajánlás és kötelező iránymutatás alapján segítse és támogassa az ELTE polgárok egészségének megőrzését.

Felhívjuk figyelmét, hogy a koronavírussal kapcsolatos védekezés keretében a JOKT tiltja az Egyetem területére való belépést a koronavírusra jellemző tünetek [köhögés; nehézlégzés, légszomj; láz (38 fok vagy afelett); szokatlan fáradékonyság, általános izomfájdalom; hirtelen kezdetű ízérzés- vagy szaglászavar] fennállása esetén, vagy ha a hallgatók

  • a mindenkori állapotot alapul véve az elmúlt 10 napban koronavírussal fertőzött személlyel kerültek közvetlen kapcsolatba,
  • folyamatban lévő kontaktkutatás alanyai,
  • hatósági járványügyi intézkedés (pl. házi karantén) hatálya alatt állnak.

Amennyiben a fenti okok valamelyike miatt nem tud részt venni a jelenléti oktatásban, köteles értesíteni a jelenléti kurzusainak oktatóit. Hiányzása ezzel igazoltnak minősül.
A koronavírus fertőzöttség tényét minden egyetemi polgárnak jeleznie kell a JOKT-nak a jokt@elte.hu címen, másolatban pedig a dekan@btk.elte.hu címen.
Amennyiben igazolt koronavírusos fertőzöttel került kontaktusba, a kontaktus tényét a Dékáni Hivatalnak a dekan@btk.elte.hu címen kell bejelentenie.

Sikeres tanévet és jó egészséget kívánok Önnek a Bölcsészettudományi Kar oktatói és hivatalai nevében:

Prof. Dr. Sonkoly Gábor
dékán